Winning Jadoul

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Winning Jadoul

Beschrijving

Oorspronkelijk gesloten hoeve, daterend uit de 17de eeuw, in de loop van de 19de eeuw en in de jaren 1960 grondig aangepast, op de schuur en gedeelten van het woonhuis na.

Woonhuis in de noordwestelijke vleugel, gedateerd 1610 of 1670 op een kapelletje in de zijgevel. De voor- en achtergevel waren tot circa 1960 in stijl- en regelwerk met lemen vullingen. Bakstenen zijgevel (verlaagd), voorzien van gesmeed ijzeren muurankers, mergelstenen banden en dito hoekbanden.

Dwarsschuur in de zuidoostelijke vleugel, verlaagd bakstenen gebouw onder zadeldak (Vlaamse pannen), op een gevelsteen gedateerd 1663. Gesmeed ijzeren muurankers en mergelstenen afwerking der zijgevels. Plint van silex en mergelsteen. Rechthoekige deuren in houten omlijsting en rechthoekige poort onder houten latei.