Koekjesfabriek uit begin 20ste eeuw

Beschrijving

Voormalige koekjesfabriek uit begin 20ste eeuw, gelegen aan de bedding van de voormalige spoorlijn Tongeren-Luik. Langgestrekt gebouw met art-nouveau-inslag, bestaande uit een centraal gedeelte met inkomhal, geflankeerd door lagere gebouwen en links een torenachtige constructie van vijf en een halve bouwlaag.

Bakstenen gebouwen onder platte daken, de gevels geritmeerd door de verdiepte, verticale vensterregisters en de doorgetrokken lateien der vensters. De inkomhal vertoont een rechthoekig portaal, decoratief gebruikt als sokkel voor het reusachtige roosvenster, dat het volledige middengedeelte van de gevel beslaat, en voorzien is van een metalen roedeverdeling, geschikt in golvende lijnen, en bovenaan bekroond is met een mijtervormig reliëf met voorstelling van een eekhoorn.

Laadkaaien aan de achtergevel. Het terrein wordt betreden via een gesmeed ijzeren hek met art-nouveau-inslag, naast de portierswoning.