Woningen in gesloten hoeve

Beschrijving

In verschillende woningen gedeelde, gesloten hoeve, met kern uit 17de eeuw, in verschillende perioden aangepast. Imposante, bakstenen gebouwen onder zadeldak (Vlaamse en mechanische pannen), gegroepeerd rondom een niet toegankelijk erf.

Inrijpoort in de noordvleugel, rechthoekig in een houten omlijsting; resten van vakwerkbouw met bakstenen vullingen.

Oorspronkelijk (?) woonhuis in de westvleugel, van één bouwlaag, met kern uit 17de eeuw. In de oostvleugel bevindt zich een hoog gebouw met steil zadeldak, waarvan de oorspronkelijke functie door de recente aanpassingen (thans woonhuis) niet meer te achterhalen is. Naast de inrijpoort, in de noordvleugel, boerenburgerhuis uit midden 19de eeuw: drie traveeën en twee bouwlagen, voorzien van rechthoekige vensters met hardstenen latei en lekdrempel, en een rechthoekige deur in hardstenen omlijsting.

Ten zuiden, ruime dwarsschuur uit de 17de of 18de eeuw, voorzien van (gewijzigde?) rechthoekige poorten onder houten latei. In de achtergevel een lagere, bakstenen rondboogpoort. In de westzijgevel (aandak en vlechtingen), zes getoogde uilengaten.