Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

Beschrijving

Hoeve, uit midden 19de eeuw, aangepast in de tweede helft van de 19de eeuw en in 1920. Bakstenen gebouwen onder zadeldaken gegroepeerd rondom een vierkant, gekasseid erf, bereikbaar via een inrijpoort in de straatvleugel.

Laatstgenoemde vleugel is op de sluitsteen der inrijpoort gedateerd 1858, en omvat tevens het woonhuis (vier traveeën en twee bouwlagen). De gecementeerde gevel is voorzien van een korfboogvormige inrijpoort in een verankerde kalkstenen omlijsting met negblokken, en van rechthoekige vensters.

De dienstgebouwen en de muuropeningen aan erfzijde schijnen te dateren uit de tweede helft van de 19de eeuw, het noordelijk gedeelte van 1920.