Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

Beschrijving

Hoeve met oude kern uit de 17de eeuw (zuidelijke stalvleugel), aangepast in de eerste helft van de 19de eeuw en in 1918 (schuur). Bakstenen gebouwen onder zadeldak (Vlaamse en mechanische pannen), gegroepeerd rondom een rechthoekig gekasseid erf met mestvaalt, bereikbaar via een oprit en een poortgebouw in de zuidvleugel.

Inrijpoort in een rondboogvormige, hardstenen omlijsting met negblokken, ingeschreven in een verdiept, bakstenen muurvlak met kwarthol profiel.

Woonhuis in de oostvleugel, vijf traveeën en twee bouwlagen. Verhoogde begane grond. Rechthoekige muuropeningen in hardstenen omlijsting. Deur met dubbele steektrap.

Aansluitende stal in dezelfde vleugel, de rechthoekige muuropeningen waarschijnlijk daterend uit dezelfde periode als de schuur. Ertegenover liggend stalvleugel, voorzien van rechthoekige muuropeningen in vlakke hardstenen omlijsting. Stalvleugel ten zuiden van het erf, aansluitend bij het poortgebouw, met oude, 17de-eeuwse kern (silex muurpartijen, steile dakhelling, zijgevel met aandak en muurvlechtingen), doch aangepaste ordonnantie.

Dwarsschuur ten noorden, met ernaast doorrit naar de velden. Gedateerd door middel van gesinterde baksteen 1918. Verankerde, bakstenen korfboogpoorten.