Hoekhuis De Pelmolen

Beschrijving

Voorheen puntgevel zogenaamd "de Pelmolen", volgens bouwaanvraag van 1885 verbouwd tot ruim hoekhuis: drie bouwlagen, respectievelijk twee, afgesnuite hoek- en drie traveeën onder pseudo-mansardedak (leien).

Heden gecementeerde lijstgevel met licht getoogde vensters in geriemde stucomlijsting, voorzien van uitgewerkte sluitsteen en lekdrempels op drempelconsooltjes. Hoektravee op de bel-etage gemarkeerd door middel van buikige gietijzeren balkonleuning op hardstenen plaat en consoles. Begane grond verbouwd tot winkelpui.

Zijgevel in de Karmelietenstraat: drie traveeën met blinde vensters; lagere aanbouw haaks op de achtergevel.

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde