Classicistisch burgerhuis met winkelpuien

Beschrijving

Oorspronkelijk één breedhuis van vijf traveeën en twee en een halve bouwlaag onder steil zadeldak, met kern uit de 17de eeuw (volume, dakhelling) en ordonnantie uit eind 18de eeuw in Lodewijk XVI-stijl. Nummer 8 eind 19de eeuw nog voorzien van stucwerkornamenten.

Bakstenen lijstgevels, voorzien van rechthoekige vensters in een vlakke, kalkstenen omlijsting met licht uitspringende druiplijst; op de bovenverdieping, alternerend oculi en rechthoekige vensters: de oculi zijn versierd met gesculpteerde sluitsteen (bladmotief). Recente winkelpuien.