Villa Madeleine

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Madeleine

Beschrijving

Herenhuis van het dubbelhuistype, drie traveeën en twee bouwlagen met souterrain, onder mansardedak (dakkapellen; leien). Gebouwd eind 19de eeuw in neo-Vlaamserenaissancestijl door architect V. Bosson.

Bakstenen lijstgevel, voorzien van banden van helderrode baksteen en een risaliet in de linker travee, bekroond door een tuitgevel. Kruiskozijnen in hardstenen omlijsting met negblokken; diamantkopversiering in de ontlastingsbogen; rechthoekig balkon met stenen balustrade. Rondboogvormige vleugeldeur in een geprofileerde hardstenen omlijsting met bovenlicht.

Sobere zijgevel met getoogde vensters.