Villa Elsa et Sophie

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Elsa et Sophie

Beschrijving

Herenhuis, aan de linkerzijde vrijstaand; aan deze zijde bevindt zich de ingang, bereikbaar via een hek. Breedhuis van twee traveeën, de rechtse travee een lijstgevel van twee bouwlagen, de linkse travee een torentje van drie bouwlagen onder ingesnoerde naaldspits (leien); souterrain. Gebouwd in eclectische stijl in 1903 (gevelsteen) naar ontwerp van Ulrix.

De bakstenen gevels zijn voorzien van hardstenen banden en kordonlijsten. Rechthoekige vensters in hardstenen omlijsting; houten erker op de tweede bouwlaag.