Begijnenhuis

Beschrijving

Oorspronkelijk één breedhuis, gebouwd door Willem Morsmans voor zijn dochter Gertrudis. Vier (?) traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), gedateerd 1619 op een cartouche onder de kroonlijst. Gebouwd in de vroege Maasstijl uit begin 17de eeuw: geprofileerde mergelstenen kroonlijst, mergelstenen banden en hoekstenen, mergelstenen decoratie in de vorm van cartouches en medaillons boven de verdieping, en mergelstenen vensters (oorspronkelijk kruiskozijnen? ) afgewerkt met negblokken. De muuropeningen der benedenverdieping zijn aangepast.