Begijnenhuis

Beschrijving

Thans deel van het minderbroedersklooster. Breedhuis bestaande uit twee delen (verspringende nokhoogte en bouwnaad) van respectievelijk twee en vier traveeën onder zadeldak (mechanische pannen), waarvan de kern in Maasstijl aangeduid wordt door de gevelsteen met datering 1643. Uit deze periode dateert de constructie met de mergelstenen banden en hoekbanden, de mergelstenen kroonlijst op ojiefvormige consoles, en de ontlastingsbogen der benedenvensters.

Eind 17de eeuw werden de huidige bovenvensters aangebracht -rechthoekig, in een geblokte, mergelstenen omlijsting- en de rondboogdeur in een rechthoekige, geblokte, kalkstenen omlijsting met geprofileerde druiplijst. Benedenvensters uit de 19de eeuw.