Begijnhuizen

Beschrijving

Twee huizen die thans deel uitmaken van het minderbroedersklooster. Het huis rechts telt vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen) en dateert uit het midden van de 17de eeuw; het werd gebouwd door Agnes Van Eynatten. Witgeschilderde bakstenen gevel met overhoekse muizentandfries onder de dakrand en recente muuropeningen.

Het huis nummer 1. heeft een ongelijk aantal traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Cartouche met datering 1648 boven de deur. Witbeschilderde bakstenen gevel met mergelstenen banden en hoekbanden, twee gesculpteerde mergelstenen medaillons en een geprofileerde mergelstenen kroonlijst. Recente muuropeningen.

Links van dit huis bevond zich oorspronkelijk een steeg die doorgang verleende tot de achterliggende tuinen.