Begijnenhuis

Beschrijving

In 1641 gebouwd door Bartholomeus Boos uit Riksingen voor zijn dochter Joanna. Hoekhuis met de Sint-Rosastraat van een niet meer te achterhalen aantal traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig aan de straat, Vlaamse pannen), gebouwd in maasstijl (oorspronkelijke elementen).

Bakstenen gebouw met banden, hoekstenen, geprofileerde kroonlijst en vensteromlijstingen van mergelsteen. Gesmeed ijzeren muurankers uit de 17de eeuw. Vensters en getoogde deuren schijnen niet oorspronkelijk. Achtergevel gedeeltelijk van stijl- en regelwerk met bakstenen vullingen en gepikte timmer.