Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

Beschrijving

Hoeve, op een gevelsteen boven de inrijpoort gedateerd 1843, doch waarschijnlijk met oudere kern (gesmeed ijzeren muurankers). Gebouwen van witgekalkte mergelsteen onder zadeldak (Vlaamse pannen), gegroepeerd rondom een erf met onregelmatige vorm.

Bakstenen ellipsboogvormige inrijpoort ten oosten van het erf. Een gevelsteen boven de poort vermeldt M/ 1843/ T. oorspronkeljk hout-, hang- en sluitwerk.

Woonhuis ten noorden, met gewijzigde muuropeningen doch behouden mergelstenen ontlastingsbogen van de oorspronkelijke muuropeningen.

Stal met doorrit naar de velden ten westen van het erf, voorzien van drie halve deuren, twee rechthoekige en één getoogd in hardstenen omlijsting of onder hardstenen latei. Rechthoekige poort onder houten latei.

Dwarsschuur met stal in de zuidvleugel. Gewijzigde muuropeningen, op de rechthoekige poort onder houten latei na. Open wagenhuis onder doorlopend dakschild tegen de erfzijdegevel.