Resten van hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Resten van hoeve

Beschrijving

Rest van een hoeve, mogelijk het woonhuis, thans als schuur in gebruik. Merkwaardig gebouw van witgekalkte mergelsteen, één bouwlaag onder steil zadeldak, uit de 16de, begin 17de eeuw. Gewijzigde muuropeningen en vergroting naar achter toe. De linker zijgevel is een trapgevel (10 trappen en bolvormig topstuk); gesmeed ijzeren muurankers. De rechter zijgevel is (thans) een puntgevel, met gelijkaardig bolvormig topstuk.

Het aansluitend gebouw is recenter; rechthoekig deurtje in een geprofileerde kalkstenen omlijsting (eerste helft 18de eeuw).