Gesloten hoeve van 1855

Beschrijving

Gesloten hoeve van 1855, de bakstenen gebouwen onder zadeldak (Vlaamse pannen), gegroepeerd rondom een rechthoekig gekasseid erf.

De vleugel aan straatzijde heeft als ordonnantie: dwarsschuur-inrijpoort-woonhuis. Boerenburgerhuis van het dubbelhuistype, drie traveeën en twee bouwlagen, voorzien van getoogde bovenvensters en rechthoekige benedenvensters, laatstgenoemde beluikt en onder hardstenen latei; rechthoekige deur in hardstenen omlijsting. Rondboogvormige bakstenen inrijpoort en schuurpoort met hardstenen imposten en sluitsteen, laatst genoemde met datering 1855 (schuur) en M M (inrijpoort).

Twee stalvleugels sluiten het erf verder af; ze zijn voorzien van bakstenen muuropeningen.