Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

Beschrijving

Hoeve van 1821, waarschijnlijk gebouwd op een oudere kern en met hergebruik van materiaal. Bakstenen gebouwen onder zadeldaken, gegroepeerd rondom een rechthoekig erf, bereikbaar via een gecementeerde korfboogpoort in de vleugel aan straatzijde (zuidkant).

Woonhuis met stal ten oosten van het erf, anderhalve bouwlaag, over de lengte van het woonhuis met een recente verdieping verhoogd. Aangepaste vensters; twee oorspronkelijke getoogde deuren in een rechthoekige omlijsting van beschilderde hardsteen met uitspringende sluitsteen (eind 18de eeuw ?), één ervan gedateerd I S/ 1821.

De zuidvleugel bevat naast de inrijpoort (met initialen I S en onleesbaar jaartal op de sluitsteen) ook stallen, die voorzien zijn van deuren zoals in het woonhuis. De gecementeerde straatgevel vertoont rechthoekige beluikte vensters onder hardstenen latei en halfronde zoldervensters.

Stal ten westen van het erf. De originele deuren zijn getoogd in een rechthoekige houten omlijsting.

De dwarsschuur ten noorden van het erf vertoont in de houten omlijsting van de rechthoekige poort mogelijk de sporen van een voormalige vakwerkconstructie.