U-vormige hoeve

Beschrijving

U-vormige hoeve, gelegen naast het kerkhof, in zijn huidige vorm voornamelijk daterend uit de tweede helft van de 19de eeuw, doch oudere kern, zichtbaar in het mergelstenen dienstgebouwtje.

Woonhuis met stal en haaks aansluitende dwarsschuur van baksteen onder schild- en zadeldak (Vlaamse pannen), voorzien van getoogde muuropeningen en een bakstenen rondboogpoort.

Haaks op het woonhuis aansluitend mergelstenen dienstgebouwtje, voorzien van getoogde, houten muuropeningen.

Tegen de zijgevel van dit gebouw, gepolychromeerde, houten calvarie, volkskunst, gedateerd M.T.M./ 1835.