Feestzaal Fellen Oord

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Feestzaal Fellen Oord

Beschrijving

Eertijds zogenaamd Fellen Oord, gekende feestzaal. De houtbouw werd volgens A. Reydams in 1829 vervangen door het huidige stenen gebouw.

Breedhuis, gelegen op de hoek met de Lange Schipstraat; drie bouwlagen onder een afgesnuit zadeldak telkens doorlopend over nummer 3 (kunstleien). Gedecapeerde lijstgevels telkens van drie traveeën. Rondboogvormige bel-etagevensters voorzien van ijzeren hekjes en doorgetrokken arduinen lekdrempels. Rechthoekige bovenvensters onder arduinen lateien, gemarkeerd door dito doorgetrokken lekdrempels. Omlopende houten kroonlijst op consoles. Verbouwde begane grond.

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde