Beschrijving

Hoeve uit het midden van de 19de eeuw. Bakstenen gebouwen onder zadeldaken, gegroepeerd rondom een rechthoekig erf met mestvaalt, bereikbaar via een recent ijzeren inrijhek.

Boerenburgerhuis ten zuidoosten van het erf, wat achteruit gelegen ten opzichte van de straat en voorzien van een ommuurde voortuin. Breedhuis van het dubbelhuistype, vijf traveeën en twee bouwlagen, met verhoogde begane grond (terreinhelling). Lijstgevel, voorzien van rechthoekige vensters met kordon vormende hardstenen lekdrempels, en rechthoekige deur in hardstenen omlijsting.

Stallen ten zuidoosten en noordwesten van het erf, uit midden 19de en tweede helft 19de eeuw. Muuropeningen van verschillende vorm, onder meer rondboogvormige zoldervensters en rechthoekige deuren, beide in vlakke hardstenen omlijsting.

Dwarsschuur ten zuidwesten, voorzien van een korfboogpoort in hardstenen omlijsting met negblokken.