Resten gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Resten gesloten hoeve

Beschrijving

L-vormige resten van een voorheen gesloten hoeve naar verluidt daterend van 1806; de schuur in vakwerkbouw, naar verluidt daterend van 1810 verdween circa 1977-1978. Bakstenen gebouwen onder zadeldaken (Vlaamse pannen), gegroepeerd rondom een rechthoekig erf, bereikbaar via een bakstenen korfboogpoort uit de tweede helft van de 19de eeuw.

Woonhuis van drie traveeën en twee bouwlagen, met oorspronkelijke benedenvensters, getoogd, in een rechthoekige, geprofileerde hardstenen omlijsting met duimen. Getoogde bovenvensters uit de tweede helft van de 19de eeuw. Deur zoals de benedenvensters, met oorspronkelijk houtwerk.