Pastorie, later klooster

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Pastorie

Beschrijving

Vermeldenswaardig als plek waar vroeger de pastorie (tot 1838) gelegen was van Gijzenzele en Gontrode, nadien hoeve Schollaert. Naar verluidt vanaf 1910 klooster van de zusters apostolinnen van Gent met openluchtschool en bejaardentehuis. Heden een tehuis voor gehandicapten.

Aan de straat een gemoderniseerd dubbelhuis van twee bouwlagen en zeven traveeën met zadeldak, waarschijnlijk uit midden 19de eeuw. Middenin de afsluiting van de voortuin: naar verluidt hergebruikte hardstenen boog met geblokte rechtstanden en gebogen kroonlijst met jaartal 1764.