Herenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis

Beschrijving

Herenhuis met afzonderlijke bijgebouwen in een grote ommuurde tuin. Gewit ijzeren toegangshek tussen ronde bakstenen hekpijlers en gelijkaardig voetgangershek middenin, tegenover de woning, tussen ijzeren pijlertjes en afsluiting op gemetste voet. Dubbelhuis van twee bouwlagen en vijf traveeën met zadeldak (zwarte Vlaamse pannen, nok parallel aan de straat), vermoedelijk uit de tweede helft van de 19de eeuw, later aan de achterzijde vergroot. Gecementeerde lijstgevel met hardstenen plint; rechthoekige benedenvensters in gewitte houten omlijstingen met rolluikkasten, bovenvensters op hardstenen vensterbanklijst. Rechthoekige, hardstenen deuromlijsting onder een uitspringende rechte kroonlijst. Rechts: lage bijbouw van één bouwlaag en drie venstertraveeën, met deels beraapte zijgevel.