Semigesloten hoeve

Beschrijving

Grote hoeve van het semigesloten type uit de tweede helft van de 18de eeuw. Rechthoekige, gekasseide binnenplaats met mestvaalt, toegankelijk vanaf de straat via een overzolderde doorgang met poort tussen de dwarsschuur rechts en een lagere stalvleugel links. Voetgangersdoorgang links tussen twee haakse stalvleugels.

Ten zuidoosten georiënteerd boerenhuis van één bouwlaag en zeven traveeën onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat). Verankerde voorgevel met nieuw bakstenen gevelparement op grijze plint en afgelijnd door een grijsgeschilderde getrapte daklijst met hanggoot. Rechthoekige vensters met vernieuwd houtwerk, hardstenen lekdrempels. Steekboogdeur in een groengeschilderde rechthoekige bakstenen omlijsting op dorpel en met bordestrap voorzien van drie trappen aan drie zijden. Houten tussendorpel met tandlijstversiering. Gewitte bakstenen achtergevel waarin een behouden houten bolkozijn en lage steekboogdeur in een bakstenen omlijsting onder een gebogen druiplijst.

Interieur: bewaarde centrale gang met oorspronkelijke, brede en lage deuren voorzien van profiellijstversiering.

Achter het boerenhuis haaks aangebouwde kalverstal met zadeldak. Ten noordwesten, losstaande recente schuur op het achtererf boven een oude aardappelkelder.