Beschrijving

Grote hoeve met losse bestanddelen op een gedeeltelijk ommuurd voorerf en ten westen een naar de Scheldemeersen afhellende ommuurde boomgaard. IJzeren toegangshek tot het voorerf tussen twee geblokte, vierkante bakstenen hekpijlers.

Recent gerenoveerd zuidoostelijk georiënteerd boerenhuis van één bouwlaag en vijf traveeën, met steil zadeldak (leien), links aandak met muurvlechtingen, minstens opklimmend tot de 17de of 18de eeuw maar aangepast in het begin van de 20ste eeuw. Verankerde en gewitte bakstenen lijstgevel op gecementeerde plint met schijnvoegen. Vlak omlijste rechthoekige vensters met sponning, luiken en hardstenen lekdrempel. Verhoogde deur onder de brede, getrapte daklijst. Rechts aanleunende vroegere paardenstal met zadeldak (Vlaamse pannen) en korfboogdeur in de erfgevel.

Ten westen bakstenen dwarsschuur van vijf traveeën met doorzakkend zadeldak (Vlaamse pannen). Ten oosten rechthoekige vleugel van het vroeger verblijf van de boerenknechten en stallen, onder zadeldak (Vlaamse pannen), met zijpuntgevels met muurvlechtingen, links aandak. Gewitte, verankerde bakstenen erfgevel. Pomp en gemetste mestvaalt midden op het erf.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke