Herberg In Sint Apollonia

Beschrijving

Boerderij-herberg gelegen tegenover een lindeboom. Breedhuis van één bouwlaag en zes traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit eind 19de eeuw. Eenvoudige, verankerde bakstenen lijstgevel met getoogde muuropeningen voorzien van rood en wit gestreepte luiken. Bepleisterde fries boven de deur voorzien van volgend opschrift: "In St Apollonia . .. De Wulf", deels verscholen achter een recent lichtreclamepaneel. Links aanpalende lagere en oudere bijbouw onder zadeldak (golfplaten) waarin een enkelhuisje van twee traveeën voorzien van een rechthoekig venster met houten latei. Voorts nog een rechthoekige poort in de straatgevel, diverse staldeuren in de achtergevel. Afzonderlijk bakstenen bakhuisje van het samengestelde type op het achtererf.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke