Hoeve gedateerd 1803

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve gedateerd 1803

Beschrijving

Grote hoeve van het gesloten type, waarvan de schuur nu een afzonderlijke woning vormt. Achtererfzijde (noordoosten) grotendeels gesloopt. Twee grote linden markeren de erftoegang aan de straat. Rechthoekige poort met doorrit in een bakstenen dienstgebouw van vier traveeën met zadeldak (Vlaamse pannen, nok evenwijdig aan de straat) met rechts aanleunende lage stallen.

Zuidoostelijk georiënteerde boerenwoning, met de rugzijde naar de straat gekeerd; één bouwlaag en zes traveeën, met zadeldak (rode Vlaamse pannen). Jaarankers 1803 in de linker zijpuntgevel, naast de vleugel met toegangspoort. Verankerde en geschilderde bakstenen erfgevel op gepikte plint met aangepaste, hoge rechthoekige muuropeningen met vensterluiken. Geprofileerde daklijst met hanggoot. Beraapte zijpuntgevel met getoogde muuropeningen in vlakke bepleisterde omlijstingen.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke