Beschrijving

Eén oude, vierkante bakstenen hekpijler met ezelsrug (pannen) tegen de hoek van de aan de straat gebouwde schuur. Haaks op de straat ingeplant zuidelijk georiënteerd boerenhuis van één bouwlaag, oorspronkelijk vier traveeën (18de eeuw) en drie traveeën links toegevoegd in de 19de eeuw, onder zadeldak (Vlaamse pannen). Verankerde en witgekalkte voorgevel op gecementeerde plint. Drie rechthoekige vensters met sponning en luiken, waarvan twee opkamervensters. In de toegevoegde travee: twee rechthoekige vensters en een staltravee met deuren in de linker zijpuntgevel. Rechthoekige voordeur in een vlakke bepleisterde omlijsting. Dakoverstek deels op houten dakzool met daklijstbalkjes en verder een getrapte daklijst. In de rechter zijpuntgevel: twee steekboogvormige zoldervensters met luiken in een bepleisterde omlijsting met oren.

Ten oosten, palend aan de straat: bakstenen dwarsschuur van vijf traveeën met centrale doorrit onder pannen zadeldak, naar verluidt resterende van 1775 gedateerde balk, metselwerk duidelijk aangepast in de 19de en 20ste eeuw. Ten westen gewitte bakstenen stallen met haakse wagenloods.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke