Landelijke woning

Beschrijving

Landelijke woning en voormalig gemeentehuis, op een omhaagd erf met boomgaard en zijdelings rechts palend aan de straat. Oorspronkelijk één boerenhuis van één verdieping en acht traveeën, uit het vierde kwart van de 18de eeuw, in het midden van de 20ste eeuw naar verluidt voorzien van een bovenverdieping, onder zadeldak (tegelpannen). Zou vroeger eerst gesplitst zijn in een tweegezinswoning, later in drie en tenslotte in vijf arbeiderswoningen. Verankerde, gewitte bakstenen lijstgevel op gecementeerde en gepikte plint. Vlakke bepleisterde omlijstingen rondom de rechthoekige muuropeningen van de begane grond. Oorspronkelijke rechthoekige deuromlijsting van klompjes met uitgespaarde bovenhoeken en rechte druiplijst in nummer 34. Haaks langs het voorerf opgetrokken bijgebouw met gewitte bakstenen lijstgevel en getrapte daklijst onder het zadeldak (Vlaamse pannen).

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke