Villa in cottagestijl

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa in cottagestijl

Beschrijving

Ruime villa in cottagestijl daterend van circa 1910 en gebouwd naar ontwerp van architect Achille Marchand. Smaakvolle en attractieve realisatie met een levendig volumespel onder meer door de verspringende daken, de verschillende uitbouwen, erkers, deurportieken en terrassen. Witgeschilderde bakstenen benedenverdieping en geelgeschilderde bepleisterde bovenverdieping met bruin houtwerk in imitatievakwerkbouw. Veelvuldige ruime vensters en deurvensters met kleine roedeverdeling in de bovenlichten. Leien bedaking met houten kroonlijst op brede overstek. Een bolornament met vogel op één van de nokuiteinden.

• DE KREMER R., Nos Artistes. L'architecte Achille Marchand, Gent Xxe eeuw, IV, 1913, p. 115.

Auteurs: Verbeeck, Mieke