Hoeve De Langeminte

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve De Langeminte

Beschrijving

Bescheiden hoeve met losse bestanddelen. Boerenwoning met zijdelings (rechts) en haaks vooraan (links) aangebouwde stallen. Boerenhuis van één bouwlaag en vier traveeën met zadeldak (Vlaamse pannen), uit de 19de eeuw doch dak en interieur vernieuwd midden 20ste eeuw na oorlogsschade. Verankerde en witgekalkte bakstenen voorgevel op grijze gecementeerde plint. Per twee gekoppelde getoogde vensters met groene luiken en een rechthoekige deur. Getrapte daklijst met hanggoot. Aan de straatzijde naast het ijzeren toegangshek gebouwd bakstenen bakhuisje van het samengestelde type met oven op een open betonnen onderbouw.

Auteurs: Verbeeck, Mieke