Bedrijfsgebouwen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Bedrijfsgebouwen

Beschrijving

Ten noordoosten achter de parochiekerk nabij de Schelde-oever ingeplante landelijke bedrijfsgebouwen, naar verluidt voorheen horende bij een steenbakkerij. Bereikbaar via een naast de kerk afhellende kasseiweg. Oud woonhuis gesloopt en vervangen door een aangebouwde, eenvoudige woning uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Hoge rechthoekige bakstenen dwarsschuur onder afgewolfd zadeldak (Vlaamse pannen), in het voordakschild met jaartal 186? aangegeven door verschillend gekleurde pannen (recent verdwenen). Verankerde lijstgevel met brede getoogde poorten. Sporen van een gewitte band met opschrift tussen de architraaflijst en de getrapte daklijst. Haaks aangebouwde bakstenen vleugel van een vroeger wagenhuis met stallen. Bakstenen gebouw van vijf traveeën onder een laag zadeldak (Vlaamse pannen). Getoogde bogen op pilasters met bakstenen lijst als impost. Twee later aangebrachte schuifpoorten en gedichte staldeuren.

Auteurs: Verbeeck, Mieke