Bloemistenwoning en bijgebouwen

Beschrijving

Bloemisterij met alleenstaande bloemistenwoning achter een voortuin. Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (leien, nok parallel aan de straat); jaartal "Anno / 1903" op gevelstenen ter hoogte van de kroonlijst. Gele bakstenen lijstgevel met eclectische inslag, verlevendigd door groene geglazuurde horizontale banden en booglijsten en door twee tegelfriezen. Centrale en licht uitspringende deurtravee verhoogd met een vierkante torengeleding onder een steil schilddak met ijzeren vorstkam en windwijzer. Rondboogvormige muuropeningen met sluitsteen; balkon met ijzeren leuning boven de deur. Witte houten kroonlijst met dropmotief. Haaks achter aangebouwde werkmanswoning en werkplaats onder zadeldak en aanleunende watertoren. Verscheidene lage serres en ronde bakstenen schoorstenen.

Auteurs: Verbeeck, Mieke

Aanvullende informatie

De lage serres en de ronde bakstenen schoorstenen zijn gesloopt. Enkel de bloemistenwoning met haaks aangebouwde werkmanswoning en werkplaats, evenals de noorden gelegen watertoren, zijn nog aanwezig.

• Google Maps, Satellietbeelden, Brusselsesteenweg 149, Melle [online], https://www.google.be/maps (geraadpleegd op 3 januari 2021).
Auteurs: Jacobs, Els