Eenheidsbebouwing

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eenheidsbebouwing

Beschrijving

Oorspronkelijk eenheidsbebouwing van drie bouwlagen onder afgesnuite zadeldaken, daterend uit het tweede kwart of het midden van de 19de eeuw en gelegen op de hoek met de schuin oplopende Oude Brusselsestraat.

Nummer 8. Hoekhuis van drie traveeën; één afgekante hoektravee en opnieuw drie traveeën in de Oude Brusselsestraat. Bepleisterde en grijsgeschilderde lijstgevels gemarkeerd door kolossale Ionische pilasters die de hoektravee aflijnen. Voorts horizontaliserende aflijning: kordon en entablement onder de gekorniste kroonlijst. Rechthoekige vensters. Verbouwde begane grond.

Nummer 10 sloot hierbij aan doch heeft een gewijzigde, gecementeerde gevelbekleding.

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde