• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Achterin gelegen hoeve met heden in U-vorm ingeplante gebouwen rondom een verhard erf. Centraal woonhuis van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (cement- en mechanische pannen, nok parallel aan de straat), in kern opklimmend tot de 18de eeuw en uitgebreid in de tweede helft 19de eeuw. Verankerde gewitte gevels op grijze plint. Rechthoekige vlak omlijste vensters met oren en nieuwe luiken. Getoogde deur in grijsgeschilderde vlakke omlijsting. Achtergevel met getoogde vensters met luiken. Opkamer in rechter travee. Links aangebouwde staltravee met haakse vleugel ervoor. Rechts toegevoegde deurtravee als verbinding met de 19de-eeuwse bakstenen stalvleugel (nok loodrecht op de straat).