Boerenhuis

Beschrijving

Langgestrekt boerenhuis van vier en vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen, nok loodrecht op de straat) met links zijaandak met muurvlechtingen, in kern opklimmend tot de 17de eeuw.

Verankerde gewitte voorgevel op gepikte plint met aflijnende bepleisterde kwartholle daklijst. Rechthoekige vensters (nieuw houtwerk en rolluiken) en rechthoekige deur in vlakke omlijsting met oren. Rechts staltravee met twee rechthoekige deuren. Links aangebouwde staltravee onder lessenaarsdak (golfplaten) met armpomp ervoor.

Hartvormig sieranker in linker geveltop (kenmerkend voor de tweede helft van de 16de eeuw en eerste helft 17de eeuw).