Semigesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semi-gesloten hoeve

Hoeve van het semigesloten type met voormalige landbouwstokerij Van der Meerschout.

Ten noordwesten, op de straat ingeplant woonhuis met dubbelhuisopstand, vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (leien, nok loodrecht op de straat), uit het midden van de 19de eeuw. Beraapte voorgevel met rechthoekige vlak omlijste vensters met persiennes op de begane grond en uitgewerkte sleutel op de bovenverdieping; bewaard houtwerk. Aflijnend bepleisterd hoofdgestel en tandlijst. Gelijkaardige doch heden gecementeerde en beschilderde erfgevel.

Aan de straat palende lange vleugel van één bouwlaag met van links naar rechts een witgekalkte staltravee, een grote rechthoekige poort met doorrit naar het binnenerf, een drie traveeën breed huisje, vroeger winkeltje en een vooruitspringend gedeelte met nieuw parement en garagepoort. Aansluitend rechts geeft een fraai ijzeren hek toegang tot het achterin liggend woonhuis.

Ten zuidwesten, gewitte bakstenen voormalige stokerijgebouwen met anderhalve bouwlaag onder zadeldak (cementpannen, nok parallel aan de straat) met onder meer grote poort en luik naar kelder.