Brouwerij Vander Straaten

Beschrijving

Voormalige brouwerij Vander Straaten (later Ceuterick) met woonhuis, vroegere koetshuizen en bedrijfsgebouwen ingeplant op de hoek met de Haagstraat tegenover de kerk.

Voormalig brouwershuis. Oorspronkelijk achterin gelegen landhuis van drie traveeën en twee en een halve bouwlagen onder schilddak, met bepleisterd parement en rondboogvormige vensters, uit de eerste helft van de 19de eeuw.

Heden aangepast woonhuis met circa 1950 vernieuwde voorgevel met brede rechthoekige vensters onder verlaagd nieuw schilddak.

Oorspronkelijk behouden koetshuizen, links en rechts van de voortuin (nok loodrecht op de straat) met bepleisterde binnentuingevels met rondboogarcade op pilasters. Links koetshuis nu Hulstraat nummer 1.

Voortuin afgesloten door ijzeren hekken tussen nieuwe bakstenen pijlers. Rechts aansluitende brouwerijgebouwen met verankerde gewitte bakstenen straatgevels met hoger opgetrokken centraal gedeelte met blinde rondboognissen op de begane grond en bekronende vierkante schoorsteen. Bedrijvigheid stopgezet in 1961.