Stokerij Vander Straaten

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stokerij Vander Straaten

Beschrijving

Voormalige stokerij Vander Straaten en woonhuis, opgericht in 1835. Oorspronkelijk gesloten complex met gebouwen gegroepeerd rondom een vierkant binnenerf. Thans nog achterin gelegen woonhuis van acht traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (leien), in kern daterend uit de eerste helft van de 19de eeuw. Dubbelhuis met vernieuwd grijs bakstenen parement op arduinen plint met nieuwe rechthoekige vensters en deur.

Links, voormalige stokerijgebouwen (nokrichting parallel aan de straat) aansluitend bij de vroegere brouwerijgebouwen.