Semigesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semigesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semi-gesloten hoeve

Beschrijving

Semigesloten hoeve met woonhuis en stallen gegroepeerd rondom een geplaveid binnenerf met mestvaalt. Ten westen, woonhuis van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen in plaats van stro, nok evenwijdig aan de straat); jaaranker 1804 in linker zijgeveltop. Mogelijke oudere kern: sporen van een lager dak met muurvlechtingen en houten anker. Verankerde, gewitte bakstenen erfgevel op gepikte plint. Rechthoekige vensters met houten kozijnen en luiken. Licht getoogde deur in gepikte bakstenen omlijsting met ovaal bovenlicht in de tweede en laatste travee, laatstgenoemde met gedichte oculus. Rechts toegevoegde travee met garage.

Ten zuiden, gewitte bakstenen stallen met deels gedichte muuropeningen en mestvaalt ervoor. Ten noorden, recentere bakstenen stallen (nok loodrecht op de straat).