Herenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis

Beschrijving

Achterin gelegen, alleenstaand herenhuis met omringende tuin en ijzeren toegangshek tussen vierkante bepleisterde hekpijlers met siervazen. Toegangsdreef met sparren vanaf het kerkplein.

Fraai woonhuis van het dubbelhuistype met vijf traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (leien met houten dakkapel), gebouwd circa 1890 op de plaats van een vroeger huis. Bepleisterde en heden geelgeschilderde voorgevel op arduinen plint met keldergaten, horizontaal geleed door arduinen cordons en verticaal gemarkeerd door geblokte pilasters op de hoeken, en ter aflijning van het middenrisaliet. Getoogde omlijste vensters met oren en sluitsteen. Centrale getoogde deur in geprofileerde arduinen omlijsting geflankeerd door siervazen. Links aanleunende serre en rechts toegevoegde travee.