Brouwerij Boeykens

Beschrijving

Voormalige brouwerij, gebouwd in 1835 (zie muurankers), in het vierde kwart van de 19de eeuw uitgebreid met een mouterij, heden stopgezet en gedeeltelijk verbouwd tot woonhuis.

Bewaarde, beschilderde bakstenen bedrijfsgebouwen met straatgevel van elf traveeën met zichtbare kelderverdieping en anderhalve bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok parallel aan de straat), rechter zijgeveltop gedateerd 1835. Rechthoekige muuropeningen op de verhoogde begane grond en lunetten met ijzeren tracering op de halve verdieping.

Achteraan aangebouwde bakstenen mouttoren op vierkante plattegrond, vier geledingen met blinde rondboognissen onder waterlijstje, daterend uit het vierde kwart van de 19de eeuw.