Neoclassicistisch herenhuis

Beschrijving

Alleenstaand neoclassicistisch herenhuis met koetshuizen links en rechts van de beboomde voortuin, afgesloten door ijzeren straathekken. Achterin gelegen woonhuis met dubbelhuisopstand, vijf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (mechanische pannen, nok parallel aan de straat) met ijzeren klokkenstoel en windwijzer waarop het jaartal 1851. Heden gecementeerd parement met rechthoekige omlijste vensters met oren en sluitsteen met guirlandes; panelen met guirlandes op de borstwering van de bovenverdieping Rechthoekige deur in arduinen omlijsting met druiplijst. Links en rechts, gecementeerde koetshuizen met één bouwlaag onder schilddaken (nok loodrecht op de straat) met linker zijgevel uitziend op de straat. Telkens vier korfboognissen met deuren en vensters aan de binnentuinzijde.