Langgestrekte hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Hoeve van het langgestrekte type op een spievormig perceel op het eind van de straat. Beboomde en omhaagde voortuin op de afgeronde hoek. Dubbelhuis van één bouwlaag en vier traveeën met zadeldak (Vlaamse pannen, nok parallel aan de straat), gebouwd circa 1870. Verankerde, bepleisterde en geschilderde lijstgevel met getoogde muuropeningen. Vensterluiken voorzien van hartvormige lichtopening. Rechter zijpuntgevel met centraal rondboogvormig zoldervenster boven de getoogde deur en twee vergrote bedenvensters. Links aansluitende lagere gewitte bakstenen bedrijfsvleugel met stallen en dwarsschuur. Dakoverstek boven stallen met klimmend dakvenster; aalpomp met wiel tegen de gevel.

Auteurs: Verbeeck, Mieke