Beschrijving

Voormalige hoeve met losse bestanddelen, volgens archiefstukken vroeger waarschijnlijk zogenaamd "hofstede den brugghevelt bosch" en generaties lang bezit geweest van de familie De Letter. IJzeren toegangshek tegenover het boerenhuis tussen twee verschillende bakstenen hekpijlers. Naar het oosten georiënteerd boerenhuis; één bouwlaag en vier traveeën, onder zadeldak (mechanische pannen), uit de 18de eeuw. Verankerde en gewitte bakstenen lijstgevel op gepikte, gecementeerde plint in imitatiebreuksteen. Erfgevel begrensd door bepleisterde imitatiehoekkettingen. Rechthoekige muuropeningen in vlakke, grijsgeschilderde omlijstingen. Vensters met hardstenen lekdrempel en groen en roodgeverfde vensterluiken. Getrapte en grijsgeschilderde daklijst met houten goot. Pomp tegen de haardtravee. Omlijst rondboogvormig zoldervenster in de rechter zijtop.

Ten zuidoosten: L-vormige bakstenen bedrijfsvleugel onder pannen zadeldak met overblijvend gedeelte van de vroegere omheiningsmuur aan de straatzijde.

• Rijksarchief Gent, Burggravie Gent, nummer 355, p. 62.

Auteurs: Verbeeck, Mieke