Tweegezinswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Tweegezinswoning

Voorheen één pand, later opgesplitst in tweegezinswoning met 19de-eeuws uitzicht.

Nummer 58. Ruim breedhuis, enkelhuistype, van drie bouwlagen en vijf traveeën onder afgesnuit zadeldak (Vlaamse pannen). Natuurstenen lijstgevel op hardstenen sokkel, verticaal geritmeerd door geblokte pilasters onder geleed kordon en blinde architraaf. Rechthoekige vensters op arduinen lekdrempels. Geaccentueerde eerste travee met poort in rechthoekige geblokte omlijsting op neuten, onder gestrekte druiplijst als aanzet van smeedijzeren balkonleuning op de bel-etage.

Nummer 60. Heden enkelhuis met onregelmatige travee-indeling: drie traveeën op de begane grond, twee traveeën op de bovenverdieping, onder zadeldak. Gecementeerde lijstgevel, links afgelijnd door pilaster; rechthoekige vensters op beschilderde lekdrempels. Gevelbeëindiging door middel van breed kordon en kroonlijst op gekoppelde gegroefde consoles.

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde