Hoekhuis

Beschrijving

Diephuis, enkelhuistype van drie bouwlagen onder schilddak (Vlaamse pannen), gelegen op de hoek met het Sint-Janskerkhof.

Lijstgevels van respectievelijk drie en twee traveeën, uit de 19de eeuw. Gedecapeerde voorgevel sporadisch afgelijnd door zandstenen hoekblokken (hergebruikt materiaal?). Rechthoekige vensters voorzien van beschilderde lekdrempels en lateien, rolluikkasten op begane grond en ijzeren hekjes op de bovenverdieping. Rechthoekige vleugeldeur in een vlakke beschilderde omlijsting onder druiplijst. Gecementeerde zijgevel met gelijkaardige vensters.

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde