Boerenwoning met stallen en wagenhuis

Beschrijving

Alleenstaande woning in landelijke bouwtrant met bijbehorende stallen en wagenhuis, samen met Meersstraat nummers 39-43 vroegere afhankelijkheden van "Kasteel Ocket". Geelgekalkte bakstenen boerenwoning van drie traveeën en anderhalve bouwlaag, met pannen zadeldak, uit eerste helft 20ste eeuw maar met sporen van ouder metselwerk. Puntvormig dakvenster boven de achtergevel en de brede dakoverstekken zijn afgewerkt met een golvende houten dakrand. Bakstenen bedrijfsgebouw van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit 19de eeuw. Erfgevel afgelijnd door een getrapte daklijst midden onderbroken voor een puntvormig laadvenster. Drie getoogde staldeuren en twee rechthoekige poorten met houten latei.

Auteurs: Verbeeck, Mieke