Beschrijving

Voormalige hoeve met losse bestanddelen. Met de achtergevel naar de straat gericht boerenhuis; één bouwlaag en zes traveeën, onder een hoog zadeldak (Vlaamse pannen, nok parallel aan de straat), uit de 18de eeuw. Sporen van een lagere puntgevel met muurvlechtingen in de westelijke zijpuntgevel wijzen op een latere verhoging. Verankerde bakstenen gevels met resten van gele bepleistering boven de gepikte plint. Naar het zuiden georiënteerde voorgevel met drie tot brede horizontale ramen vergrote vensters met kleine roedeverdeling en groene luiken. Lage korfboogdeur ingeschreven in een rechthoekige omlijsting van kleine grijze bakstenen. Geprofileerde daklijst ter hoogte van de derde travee onderbroken voor een puntvormig dakvenster met gestrekte druiplijst boven het korfboogvormig zoldervenster. In de achtergevel: rechthoekige deur en venster met houten bolkozijn en latei; rechts twee kleine opkamervensters. Een korfboogvormig zoldervenster in de westelijke punttop. Twee verschillende getraliede rechthoekige benedenvensters en twee getoogde zoldervensters in de andere zijgevel.

Bewaarde brede Vlaamse haard met wangen van blauwe baksteen, een houten zoldering met kinderbalken op geprofileerde en versierde moerbalken. Ten westen een bakstenen bedrijfsvleugel met wagenhuis, dwarsschuur en stallen, onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok loodrecht op de straat) en een overgroeid bakhuis aan de straatkant.

Auteurs: Verbeeck, Mieke