• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Half vrijstaand burgerhuis met voortuin. Aan de straat: een ijzeren afsluiting met hek tussen ronde slanke hekpijlers; twee bouwlagen en vijf traveeën met zadeldak (vroeger pannen, heden leien), uit het tweede kwart van de 19de eeuw. Naar verluidt echter met jaarsteen 1789 in de linker zijgevel. Bepleisterde en geschilderde lijstgevel met rechthoekige muuropeningen en dubbelhuisopstand. Eén lelie-anker op de linker bovenhoek. Een fijne geprofileerde puien architraaflijst. Benedenvensters met luiken, bovenvensters op doorlopende vensterbanklijst en met decoratieve ijzeren leuningen uit de 20ste eeuw. Decoratief ijzerwerk in dezelfde stijl voor de grotendeels beglaasde deur met bovenlicht. Rechts haaks aangebouwde annex, naar verluidt een vroegere smidse en nadien cinema.

Auteurs: Verbeeck, Mieke